Sökfunktion

Öppettider Lunch

Öppettider Lunch
Tisdag-Fredag 11:30-14:00

Övriga tider BOKNING
Tel: 019 - 24 42 60 
 

 

Farsdag

Publicerad den måndag, 21 oktober 2013 08:10

 

Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder. Den inträffar på olika datum i olika länder, i Finland, Norge och i Sverige den andra söndagen i november. I flera andra länder firar barnen dagen även till minne av förfäder.

 

Meny på Sommarro Värdshus 11 november från kl 12 

Förrätt:
Sommarro's kantarellsoppa toppad med knaperstekt bacon. 
Serveras med hembakat lantbröd och örtfärskost.

Varmrätt:
Dubbelmarinerad fläskfilé med rotfruktsgratäng och madeirasås.

Dessert:
Calvadosinkokta äpplen med kanelmousse, äppelgelé och havrecrunch

2 rätter 345:-
3 rätter 395:-

 


Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far Mr. William Smart. Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.

 

 knut

 

 

Sommarro för traditionen vidare ...

 // Välkommna önskar vi på Sommarro Värdshus

 

Lunchmeny

V E C K A. 43

 

Lunch

11:30 - 14:00 

* Tisdag *

- Raggmunk knaperstekt fläsk & rårörda lingon

- Pocherad hokirygg med vitvinssås, vitlöksslungade haricoverts & kokt potatis

 

* Onsdag *

- Smörstekt kungsflundra med citron -& vitlöks räkor, örtsås & dillslungad potatis 

- Fetaostfylld nötfärsbiff med gräddsås med smak av soltorkad tomat serveras med rostad potatis 

 

* Torsdag *

- Ugnsbakad torskfilé toppat med knaperstekt bacon, citronsås, & pressad potatis

- Fläskrullader fyllda med dijonsenap, bacon, lök & gurka serveras med gräddsås, hasselbackspotatis & gelé

 

* Fredag *

- Citrusrostad kycklingfilé med ugnsbakad potatis & paprikaaioli 

- Pepparrotsglacerad torskrygg med honungsrostade rödbetor, chèvreost, rucolaolja och honungscrème 

 

 

I lunchmenyn ingår förrättsbuffe- 
dagens soppa, sill, sallader, mm
 smör & bröd, bordsvatten, kaffe och efterrätt.
129
:-