Sökfunktion

Öppettider Lunch Sommar

Vi öppnar lunch åter igen  
Tisdag den 7 aug

För BOKNING
Tel: 019 - 24 42 60 
 

 

Farsdag 2014

Publicerad den söndag, 19 oktober 2014 08:10

 

Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder. Den inträffar på olika datum i olika länder, i Finland, Norge och i Sverige den andra söndagen i november. I flera andra länder firar barnen dagen även till minne av förfäder.

 

Meny på Sommarro Värdshus 9 november kl 13 

Buffé:
*Hembakat bröd och smör
*Bruschetta med pesto och tomat
* Örtcheesecake på kavringsbotten
*Gräddfilspannacotta med chiliräkor, avocado och mango

*Honungsmarinerade kycklingspett med paprikaaioli
*Kallrökt laxsnurra med pepparrotsfyllning
*Lufttorkad skinka
*Två sorters delikatesskorvar
*Krämig potatissallad med äpple

*Helstekt dubbelmarinerad fläskfile
*Kantarellsås
*Potatisgratäng

*Äppelkompott med kanelmousse
*Kolapaj med lingon och vispad grädde

 


Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far Mr. William Smart. Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931 och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.

 

 knut

 

 

Sommarro för traditionen vidare ...

 // Välkommna önskar vi på Sommarro Värdshus

 

Lunchmeny

V E C K A. 33

 

Lunch

11:30 - 14:00 

* Tisdag *

- Raggmunk med knaperstekt fläsk & rårörda lingon

- Ångad torskfilé med hummersås, räkor & potatispuré

 

* Onsdag *

- Portergryta med pressgurka, gelé & hasselbackspotatis

- Smörstekt tilapiafilé med citronsås & duchessepotatis 

 

* Torsdag *

- Lammfärsbiff med fetaostkräm & rostad rotfrukter

- Sommarros skomakarlåda på fisk (vitvinssås, bacon, purjolök & potatispuré)

  

* Fredag *

- Kycklingfilé med grönpepparsås & potatisgratäng  

- Stekt lax med sallad på spenat, sparris, fetaost, pinjenötter & melon, samt rostad potatis 

 

I lunchmenyn ingår förrättsbuffe- 
dagens soppa, sill, sallader, mm
 smör & bröd, bordsvatten, kaffe och efterrätt.
129
:-